Perinteinen kirja vie yhä voiton sähköisestä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Perinteinen kirja vie yhä voiton sähköisestä

Paperiset kirjat herättävät lasten lukuinnon parhaiten. E-kirjat eivät ole tuttuja suurimmalle osalle koululaisista, mutta he keksivät niistä monia hyviä puolia.

Prijo Kulju, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto

Yliopistonlehtori Pirjo Kuljun mukaan sähköisyys helpottaa kirjojen saatavuutta. (Kuva: Pirjo Kulju)

Joissain lukioissa osa oppikirjoista on korvattu sähköisillä, mutta ala- ja yläkouluissa e-kirjoja ei juuri käytetä. Esimerkiksi Tampereen normaalikoulun yläasteella vain harva oppilas lukee sähköistä kirjallisuutta. Vuonna 2015 lasten e-kirjoja lainattiin Pirkanmaan kirjastoista vähemmän kuin nuorten kaunokirjallisuutta. E-kirjojen lainausluvut ovat kuitenkin kasvussa.

Äidinkielen yliopistonlehtori Pirjo Kulju sanoo, että sähköiset oppimisvälineet parantavat monilukutaitoa. Kodista saatu malli vaikuttaa Kuljun mukaan merkittävästi lukuharrastukseen.

Pirjo Kuljua ja Tampereen normaalikoulun seitsemäsluokkalaisia jututtaa Ira Mellberg. Juttu on radioitu ajankohtaismakasiini Verstaalla 7.11.2016.