Pakolaiskriisi on lisännyt suomalaisten vapaaehtoisten ja lahjoitusten määrää | Radio Moreeni 98,4 MHz

Pakolaiskriisi on lisännyt suomalaisten vapaaehtoisten ja lahjoitusten määrää

Suomen Punaisen Ristin nälkäpäivä-keräyksen tulos on tänä syksynä noin 200 000 euroa viime vuotta suurempi, kertoo SPR:n varainhankintajohtaja John Ekelund.

Tämä on vaihtoehtoinen teksti.

Anneli Friberg osallistui vapaaehtoisena tavaralahjoitusten kuorma-autoon lastaamiseen Lielahdessa. (Kuva: Irene Stachon)

Syyskuussa katastrofirahastoon tuli 1,5 miljoonan euron edestä lahjoituksia.
Myös vapaaehtoisten määrä on kasvanut ja SPR on saanut syyskuussa noin 1000 uutta jäsentä. Normaalisti uusia jäseniä tulee satakunta kuukaudessa. Suomen Pakolaisapu ja Kirkon Ulkomaanapu ovat kertoneet niin ikään uusista lahjoituksista. Lisäksi apua tarjotaan hyödyntäen sosiaalisen median kanavia. Facebookissa toimii monia turvapaikanhakijoiden tukiryhmiä. Refugees Welcome järjestää kotimajoitusta Facebookin kautta.

Toimittaja: Matilda Jokinen