Pääsykokeet pyritään järjestämään – Koetilanteissa huomioidaan koronatilanne | Radio Moreeni 98,4 MHz

Pääsykokeet pyritään järjestämään – Koetilanteissa huomioidaan koronatilanne

Koronavirus vaikuttaa yliopistojen valintakokeiden järjestelyihin, mutta pääsykokeet pyritään järjestämään suunnitellusti.

Tampereen yliopisto on suljettu koronaviruksen vuoksi, mutta valintakokeet ollaan yhä järjestämässä.

Poikkeustilanteesta huolimatta kevään yhteishaku korkeakouluihin alkoi maaliskuun puolivälissä. Tampereen yliopisto tiedotti keskiviikkona, että valintakokeiden toteuttaminen suunnitellaan yhteistyössä muiden yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Tilanteen kehittymistä seurataan tiiviisti.

Tiistaina tiedotettiin, että ammattikorkeakoulujen huhtikuun valintakokeet on korvattu todistusvalinnalla ja valintatehtävillä.

Tampereen yliopiston opiskelijapalveluiden päällikkö Kaisa Keskitalon mukaan valintakokeita valmistellaan suunnitellussa aikataulussa, mutta poikkeustilanne otetaan huomioon.

”Osallistujien turvallisuudesta huolehditaan ja tilajärjestelyissä huomioidaan linjaukset.”

Opiskelijavalinnat uudistuivat tämän vuoden alussa ja hieman yli puolet opiskelijoista valitaan todistusvalinnan kautta. Myös avoimen yliopiston kursseja suorittamalla on mahdollista saada opiskelupaikka.

”Teemme kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta opiskelijavalinnat saadaan vietyä läpi”, Keskitalo kertoo.

Haastattelu on tehty maanantaina 16.3. ennen hallituksen tiedotustilaisuutta.

Toimittaja: Petra Viitanen