På svenska | Radio Moreeni 98,4 MHz

Arkistostamme:

Finskspråkig på Hanken
Linda Grönlund (bild Daniel Grönlund)

Linda Grönlund, 22, studerar sitt andra år på Svenska handelshögskolan Hanken fast svenska inte är hennes modersmål. Hur är det att studera på Hanken?

Lue lisää »
En utländsk examen visar att man förhåller sig öppen för världen
Hanna Tuulonen (bild: Linda Manner)

Finne Hanna Tuulonen flyttade till Göteborg för att göra sin magisterexamen där. Hon studerar kreativ journalism som man inte kan välja på de finländska universiteten.

Lue lisää »
Ukulele förtjuser
ukulele

Ukulele är ett litet fyrsträngat instrument som har blivit överraskande populär under den senaste tiden, här i Tammerfors och också annanstans. Den intresserar människor i alla åldersgrupper.

Lue lisää »
Den svenska gemenskapen hjälper att hitta fil eller en skog i Paris
Maja Torrang

I Paris har en svensk inga svårigheter att hitta andra svenskar när man längtar hem eller behöver hjälp. Maja Torrång, 21, från Ljusdal, Sverige, flyttade till Paris för över ett år sedan för att jobba som au pair.

Lue lisää »
Management leder media till renässansen
Loviisa Läärä

Det finns mycket debatt om förändringar och framtiden av media. Men hur ser dessa förändringar ur kommunikationsmanagements synvinkel ut?

Lue lisää »
Bra design är ofta osynlig
typografi

”Det finns generiska system eller regler som man kan hålla sig till. Men bra design kommer från innehållet”, säger Jesper Vuori. Han arbetar som en visuell direktör och älskar Schweiz. Viktigt i hans arbete är grid-tänkande.

Lue lisää »
Obligatorisk svenskundervisning är viktig i Finland

Ilona Halttunen studerar nordiska språk vid Tammerfors universitet andra året. I framtiden vill hon jobba som språklärare. Ilona tycker att obligatorisk svenskundervisning är viktig i Finland eftersom på så sätt syns den svenskspråkiga minoritetens rättigheter.

Lue lisää »
Studier förde en finsk tjej bort till Sverige
Stella Saastamoinen

Stella Saastamoinen flyttade till Sverige efter studierna för 3 år sedan. Det bästa som studier har gett henne är chansen att lära känna många nya människor

Lue lisää »
Betjäning för alla på deras modersmål
Mikko Komsi

För farmaceuten undervisar man inte extra svenska på universitetet. Då beror det på individerna hurdan betjäning finlandssvenskarna får. När man jobbar inom tjänstsektor måste man kunna tala svenska också. Farmaceuten Mikko Komsi jobbar på ett apotek i Åbo och talar svenska varje vecka med kunderna. ”Jag skulle tycka om att få betjäning på finska eftersom…

Lue lisää »
På väg till dokumentärfilm
Sandra Itäinen

Förra året lämnade Sandra Itäinen sitt jobb på YLE och flyttade till New York för att studera dokumentärfilm. Nu bor hon i en myllrande stad och lär sig av några av de bästa inom branschen.

Lue lisää »

← Vanhempaa

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4