Oriveden kultakaivos suljetaan ympäristöhaittojen takia | Radio Moreeni 98,4 MHz

Oriveden kultakaivos suljetaan ympäristöhaittojen takia

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Oriveden kultakaivoksen ympäristöluvan. Asiasta uutisoivat Yle ja Aamulehti.

Syynä on kaivoksen toiminnasta syntyneet ympäristöhaitat. Dragon Mining Oy:n kaivoksesta on laskettu kuivatusvesiä viereiseen Ala-Jalkajärveen. Tämä on aiheuttanut kala- ja rapukantojen tuhoutumisen. Jos kaivostoiminta jatkuisi aiheuttaisi se vesistön pilaantumista myös Peräjärvessä ja jossain määrin Näsijärven Paarlahdessa.

Yhtiö aikoo valittaa päätöksestä. Sen tulisi esittää kuuden kuukauden kuluttua suunnitelma ympäristönsuojelua koskevista toimista kaivoksen sulkemista varten.

Kaivoksen sulkemista ovat vaatineet Suomen Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ja Maan ystävät.

Toimittaja: Sonja Parkkinen