Opiskelijalounaat poikkeuksellisesti mukaan – Hervannassa pian myös kotiinkuljetus | Radio Moreeni 98,4 MHz

Koronaviruksen aiheuttama tilanne sulki myös opiskelijaravintolat. Poikkeustilanteen myötä mahdollistui ateriatuettujen opiskelijalounaiden ulosmyynti.

Juveneksen ravintolat tarjoavat yhä ateriatuettua opiskelijalounasta. (Kuva: Janne Järvinen)

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Kela on tiedottanut, että korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja lounaita on mahdollista hakea mukaan otettavina tai vaihtoehtoisesti kotiin kuljetettuina. Poikkeusjärjestely on voimassa toukokuun loppuun asti.

Tampereen lukuisista opiskelijaravintoloista ovensa ovat auki pitäneet Juveneksen ravintolat Newton ja Frenckell & Piha. Molemmista ravintoloista saa ruokaa mukaan vain noutoannoksina. Juveneksen markkinointikoordinaattori Elina Porkka kertoo, että Kelan päätös oli erittäin tervetullut.

”Olemme kiitollisia, että Kela ja verottaja ovat toimineet nopeilla liikkeillä.”

Ongelmana Porkka näkee sen, että opiskelijoiden on mahdollista ostaa vain yksi ateriatuettu lounas päivässä, minkä vuoksi opiskelijoiden ei ole mahdollista ostaa viikon lounaita yhdellä kertaa.

Positiivista palautetta

Restaurant Frenckell & Pihan ravintolapäällikkö Susan Sorman mukaan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja palaute on ollut positiivista.

”Asiakkaat kiittelevät sitä, kuinka olemme hoitaneet tämän noutoruokamahdollisuuden.”

Samoilla linjoilla on myös Hervannassa sijaitsevan ravintola Newtonin ravintolapäällikkö Sari Fiessinger. Lisäksi Newton on saanut kiitosta siitä, miten asiakkaiden turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota.

”Ruuat on pakattu erilaisiin rasioihin ja linjastolle on teipattu metrin turvavälit. Linjastolla on maksimissaan neljä asiakasta kerrallaan”, Fiessinger kertoo.

Käteismaksuista on luovuttu molemmissa ravintoloissa.

Pian myös kotiinkuljetus

Koska poikkeusjärjestely mahdollistaa myös kotiinkuljetuksen, aletaan Hervannassa toimittaa ruoka-annoksia lähemmäs isompia opiskelija-asuntoloita. Etukäteen tilatut annokset on mahdollista hakea Mikontalon tai Wäinölän parkkialueilta.

”Tarkoitus on laajentaa palvelua muihinkin Tampereen kaupunginosiin”, markkinointikoordinaattori Porkka kertoo.

Yliopistokampuksilla sijaitsevien ravintoloiden on ollut mahdollisuus pitää palvelupisteiden ovet auki 23. maaliskuuta alkaen. Ravintoloilta edellytetään toimintasuunnitelmaa, jossa esitetään ruokailun toteutus ja toimenpiteet, joilla varmistutaan esimerkiksi henkilörajoitusten toteutumisesta.

Sodexon brändi- ja viestintäjohtaja Mira Perander kertoo sähköpostitse, että Sodexon koulukohteet ovat pääasiallisesti kiinni. Tampereella Sodexon opiskelijaravintoloita ovat keskustakampuksen Linna ja Hervannan kampuksen Hertsi.

Toimittaja: Petra Viitanen