Odinin soturit on suomalaisen äärioikeiston vientituote | Radio Moreeni 98,4 MHz

Odinin soturit on suomalaisen äärioikeiston vientituote

Soldiers of Odin on pysynyt otsikoissa koko alkuvuoden. Sen toiminta on levinnyt ainakin Viroon ja Norjaan. Soldiers of Odin, Finnish Defense League ja Rajat kiinni -ryhmä käyttävät äärimmäistä kansallismielistä retoriikkaa, jossa vastakkain asetetaan suomalaiset ja maahanmuuttajat.

Suomen vastarintaliikkeen juuret ovat Ruotsissa, Finnish Defense Leaguen Britanniassa. Soldiers of Odin on sen sijaan suomalainen liike. Historiantutkija Jussi Jalonen valottaa Minun radiossa, kuinka nämä äärioikestolaiset ryhmät eroavat muutoin toisistaan.

Jalonen ei tiedä, marssivatko pilottitakit Tampereen kaduilla vielä juhannuksena, mutta hän kehottaa pitämään silmällä vappua.

”Vappu on aika itsestään selvä päivä. Täytyy pitää mielessä, että mikä on se vastareaktio. Odinin soturit ovat onnistuneet provosoimaan klovniliikkeen toimintaa, ja vapunpäivä jos mikä on otollinen hetki molemmanlaisille protesteille.”

Toimittajana Tuomo Hyttinen.