Nuuskan käyttö on yleistynyt nuorten keskuudessa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Nuuskan käyttö on yleistynyt nuorten keskuudessa

12–18-vuotiaiden suomalaisnuorten tupakointi on vähentynyt, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n raportista. Nuuskan, vesipiipun ja sähkötupakan käyttö ovat puolestaan lisääntyneet muutamissa ikäryhmissä.

THL:n suomalaisnuorten tupakoinnin yleisyyden seurannasta selviää, että päivittäinen tupakointi sekä tupakan kokeilu ovat vähentyneet jo yli kymmenen vuotta. Nuuskan käyttö on samaan aikaan lisääntynyt varsinkin 16–18-vuotiaiden nuorten keskuudessa.

Tampereen Koilliskeskuksen nuorisotila Murun nuoriso-ohjaaja Tiina Tokee kertoo, että nuuskaamisen vähentämiselle mietitään jatkuvasti uusia keinoja.

”Nuuskan saaminen on nuorille helpompaa kuin esimerkiksi tupakan hankkiminen. Nuorten kanssa keskustellaan päihteistä, ja aiheesta pidetään esimerkiksi teemailtoja.”

Toimittaja: Oona Kujala