Nigerialaiskirjeet sijoittuvat konfliktien ja seikkailujen Afrikkaan | Radio Moreeni 98,4 MHz

Nigerialaiskirjeet sijoittuvat konfliktien ja seikkailujen Afrikkaan

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani ja digitaalisen kulttuurin professori Jaakko Suominen on tutkinut sähköpostien nigerialaiskirjeitä.

”Mitä kulttuurintutkija voi tehdä roskapostiongelmalleen? Yksi tapa on alkaa tutkia sitä aihetta. Se muutti suhtautumiseni roskapostiin”, Jaakko Suominen kertoo Roskaposteja ja ruokalistoja -ohjelmassa.

Kuva: Riku Rantala

Niin sanotut nigerialaiskirjeet lupaavat vastaanottajalle valtavia rahasummia, kunhan lähettäjää autetaan rahansiirrossa. Huijausviestit sijoittuvat usein kuvitteelliseen Afrikkaan, joka on täynnä konflikteja, juonitteluja ja rikkauksia. Kirjeet hyödyntävät kolonialistista kuvastoa kaukaisesta maanosasta.

”Monesti viestit leikkivät stereotypioillamme siitä, mikä on se toinen suhteessa sivilisoituneeseen länteen.”

Toimittaja: Juho Kankaanpää