Nälkäpäivä-keräys paljastaa jakaantuneet mielipiteet | Radio Moreeni 98,4 MHz

Nälkäpäivä-keräys paljastaa jakaantuneet mielipiteet

Nälkäpäivä-keräyksen koordinaattori Raisa Heinämäki kertoo, että suomalaisten mielipiteiden jakaantuminen näkyi Nälkäpäivä-keräyksen aikana.

Heinämäen mukaan ikäviltä välikohtauksilta vältyttiin, mutta lipaskeräys ja SPR:n toiminta jakoivat mielipiteitä:

”Ne, jotka haluavat auttaa, kiittelivät toimintaamme, ja lahjoittivat suuriakin summia. Toisaalta myös negatiivista palautetta tuli.”

Nälkäpäivän lipaskeräys on tuottanut noin 1 350 000 euroa. Kerätyillä varoilla autetaan esimerkiksi Syyrian sodan uhreja.
Heinämäen mukaan lahjoittajia kiinnostaa kansainvälisten ongelmien lisäksi suomalaisten auttaminen.

”Osa lahjoituksista menee katastrofirahastoon, jonka käyttötarkoitusta ei ole ennalta päätetty. Rahoilla voidaan auttaa myös apua tarvitsevia Suomessa”, kertoo Heinämäki.

Perinteisen lipaskeräyksen lisäksi lahjoittaa voi nykyään myös tekstiviestillä, netissä ja MobilePay-sovelluksella. Puhelin- ja verkkolahjoitus on auki lokakuun loppuun saakka, jolloin selviää lahjoitusten kokonaissumma.

Toimittaja: Milja Keinänen