Näin sujui Radio Moreenin syksy: 200 uutislähetystä, lähes 70 Verstasta, kymmeniä tutkijoita ja yksi Olli Seuri | Radio Moreeni 98,4 MHz

Syksyllä Radio Moreeni tenttasi edustajistovaalien ehdokkaita ja juhlisti Tampereen vanhan yliopiston viimeisiä avajaisia. Listasimme menneen syksyn parhaat radiotärpit.

Radio Moreeni on lähettänyt syksyn aikana lähes 70 suoraa Verstas-lähetystä.

Radio Moreenin syksy käynnistyi, kun nykymuotoinen Tampereen yliopisto vietti viimeistä kertaa lukuvuoden avajaisia. Koko avajaispäivä radioitiin, ja juhlallisuuksien välissä päärakennuksen haastattelupisteellä vieraili muun muassa Tampereen yliopiston alumneja. Kalevala-korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen muisteli opiskeluaikojaan ja Saunankannon maailmanmestaruuskisoja.

Avajaisten jälkeen toimitus jatkoi yliopiston viimeisen syksyn ja yhdistymisvalmisteluiden seuraamista. Syksyllä äänestettiin myös uuden ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa. Radio Moreeni järjesti vaalitentin, jonka takia studioon ahtautui ehdokkaita kaikista kolmesta vaalirenkaasta. Lopuksi kommentaattori arvioi, miten ehdokkaat pärjäsivät. Myöhemmin vaalituloksia analysoitiin ajankohtaismakasiinissa.

Tampere3-syksy huipentui Tampereen yliopiston rehtorin Liisa Laakson haastatteluun. Hän kertoi, millaisia vaikeuksia yhdistymisurakan johtamisessa on ollut. Laakso paljasti myös tulevan työpaikkansa.

Bulgarialaista tanssimusiikkia ja vähän Popedaa

Syksyn aikana Radio Moreeni on haastatellut kymmeniä tutkijoita sekä ajankohtaismakasiini Verstaalla että Tutkaimessa ja Kuuntele tutkijaa -ohjelmassa. Aiheet ovat vaihdelleet avokonttorien hyvinvointivaikutuksista iltapäivälehtien erotiikkaan. Tutkijoiden lisäksi ääneen on päässyt myös tietokirjailijoita, kuten paskapuheesta ja algoritmeista kirjoittanut toimittaja Olli Seuri.

Joulukuussa Verstaalla vieraili myös Suomen uskonnonopettajien liiton puheenjohtaja Tuovi Pääkkönen. Takana lähetystä juontaa Juho Kankaanpää.

Myös kirjallisuus on kuulunut lähetyksissä. Marraskuussa kirjailija Salla Simukka kertoi novelliantologiasta Marilyn, Marilyn, jota hän on ollut toimittamassa. Antologian kaikki tekstit kertovat näyttelijä Marilyn Monroesta, jota Simukka vertaa Mikki Hiireen.

Iltapäivän Verstas-ohjelmia on lähetetty syksyllä lähes 70. Vaikka ajankohtaismakasiini on kertonut arkisin erityisesti Tampereen ja Pirkanmaan tapahtumista, ohjelmassa on soitettu muutakin kuin Popedaa: Verstaalla kuultiin kappaleita ainakin Etiopiasta, Uudesta-Seelannista, Brasiliasta, Perusta, Espanjasta, Bulgariasta ja Intiasta. Kappaleita on Verstaalla syksyn aikana soitettu melkein 500, ja uutislähetyksiä on ollut noin 200.

Toimittaja: Juho Kankaanpää