Muusikon elämä ei pääty kuolemaan | Radio Moreeni 98,4 MHz

Muusikon elämä ei pääty kuolemaan

Artistin kuolemaan liittyy monia moraalisia kysymyksiä. Saako toisen taiteella tehdä rahaa sen jälkeen kun taiteilija itse on kuollut eikä saa siitä mitään?

Juice Leskisen hautakivi Kalevankaan hautausmaalla

Juice Leskinen lepää Kalevankankaan hautausmaalla Väinö Linnan ja Veikko Sinisalon lähettyvillä. Kalevankankaalle haudattujen tamperelaisten merkkihenkilöiden määrän perusteella aluetta voitaisiin kutsua kaupungin omaksi Père-Lachaiseksi.

Kun muusikko siunataan haudan lepoon hänen levyilleen voi käydä toisin. Biisejä saatetaan soittaa runsaasti radiossa ja kokoelmiakin ehkä julkaistaan lähes joka vuosi.

Juice Leskinen siirtyi ajasta ikuisuuteen kymmenen vuotta sitten. Leskisen elämä, kuolema ja kuolemanjälkeinen elämä tarjoavat esimerkkejä, joiden avulla voi pohtia aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Näistä ja monista muista asioista puhutaan Minun radiossa, kun Johannes Blom ja Juicen poliittisesta roolista Pro gradunsa kirjoittanut Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Aki Luoto astuvat studioon keskustelemaan. Ohjelma on radioitu 16.9.2016.