Minna Metsälä: Kauppakamari haluaa tuoda työelämää lähelle opiskelijaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Minna Metsälä: Kauppakamari haluaa tuoda työelämää lähelle opiskelijaa

Hiljattain 100-vuotisjuhliaan viettäneen Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä näkee yhteistyön tulevan, uuden Tampereen yliopiston kanssa tarjoavan suuria mahdollisuuksia. Tampereesta voidaan tehdä merkittävä yksikkö esimerkiksi Metsälän sydäntä lähellä olevalla johtamisen alueella.

Minna Metsälä

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtajana työskentelevä Minna Metsälä on opiskellut Tampereen yliopistossa ja kuuluu yliopiston Johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvostoon. (Kuva: Janne Viinanen)

Tampereen kauppakamarilla on ollut painava vaikutuksensa esimerkiksi kaupungin kansainväliseen saavutettavuuteen liittyvissä hankkeissa, joista näkyvin on lentokenttä. Liikenteen kehittämisen ja kansainvälistymisen tukemisen lisäksi keskeistä kauppakamarin toiminnassa on koulutus – niin omien jäsenyritysten henkilöstön koulutus kuin sen varmistaminen, että yritykset saavat osaavaa työvoimaa.

”Tässä ovat tietenkin yliopistot arvossa arvaamattomassa. Esimerkiksi ICT-alan kasvava työvoimapula on ollut yhtenä sysääjänä siihen, että kauppakamari on rahoittanut työelämäprofessuuria”, puheenjohtaja Minna Metsälä sanoo.

Tampereen kauppakamari on perustajajäsenenä Tampereella syntyvässä, uudessa säätiöyliopistossa ja lahjoittaa sille juhlavuotensa kunniaksi 400 000 euroa. Metsälä sanoo kauppakamarin haluavan olla tukemassa sellaista koulutusta, joka on liike- ja yrityselämälle merkityksellistä.

Yliopiston ja kauppakamarin yhteistyötä edustaa esimerkiksi Kampuskamari, jossa kauppatieteiden opiskelijat voivat toteuttaa yrityksille harjoitustöitä, ja jäsenyrityksistä voidaan osallistua tiettyihin koulutusohjelmiin. ”Näin voimme tuoda työelämää lähelle opiskelijaa. Tulevaisuudessakin kauppakamari voi olla yksi vuoropuhelua lisäävä linkki liike-elämän, yliopiston, opetuksen, tutkimuksen ja opiskelijoiden välillä”, Minna Metsälä sanoo.

Toimittaja: Pia Sivunen