Miltä näyttää hip-hopin tulevaisuus? Triple Threatin haastattelussa alan pioneeri Grandmaster Flash | Radio Moreeni 98,4 MHz

Musiikkiohjelma Triple Threat tapasi helmikuun puolivälissä hip-hopin legendan, yhdysvaltalaisen Grandmaster Flashin. Kolmikko kysyi muun muassa, mikä on herran hip-hop -historian tärkein hetki ja mitä hän povaa hip-hopille tulevaisuudessa. Triple Threat virittäytyi haastatteluun Flashin Tampere-talon dj-keikalla.

BOOM! Keikka jysähtää käyntiin dokumentaarisella videopätkällä Grandmaster Flash:n juurista ja keksinnöistä, minkä jälkeen sukelletaan originellien breakbeatien maailmaan – kuullaan legendaarisimpia b-boy -breikkejä sellaisina, kuin ne olisi voinut kuulla noin 40 vuotta sitten hip-hopin alkuaikoina – saman herran esittäminä.

Grandmasterflash & Triple Threat Tampere-talossa

Breikkien jälkeen siirrytään muistelemaan edesmenneitä räppäreitä ja dj:tä. Kunnioitukset osoitettuamme Flash painaa mäkivaihdetta silmään ja soittolistaa täyttyy klassikotanssilattiatykeistä, genrerajoihin katsomatta.

”Put your hands in the AIIR!” ”Stayy with mee!” Flash huutaa eikä päästä yleisöään irti – osallistaminen on iso osa hänen keikkakarismaansa.

Seuraavana aamuna Triple Threatia on vastassa lämminhenkisyyttä ja avoimuutta henkivä hip-hopin kantaisä, jolle yhteisöllisyys ja osallisuus tuntuvat olevan edelleen yksi tärkeimmistä kulttuurillisista tekijöistä.

”Did you see the show last night?” on ensimmäinen kysymys, jonka Flash itse meille esittää – sillä jos et ole ollut mukana, et ole myöskään oikeutettu kyselemään kysymyksiä.

Triple Threatin kolmikolla on tällä viikolla haastattelussa erikoisvieras: hip-hop -kulttuurin peruskivi, Grandmaster Flash. Ohjelmantekijät valmistautuivat haastatteluun Flashin Tampere-talon dj-keikalla helmikuun puolivälissä.

Mikä on herran hip-hop -historian tärkein hetki ja mitä hän povaa hip-hopille tulevaisuudessa? Entä mitä hän soisi nähtävän lisää tai tuotavan enemmän mukaan musiikkiin ja toimintaan?

Kuuntele Triple Threatin syväluotaava parikymmenminuuttinen haastattelu, niin ymmärrät, miksi Grandmaster Flash haluaa edelleen levittää kulttuurin ja musiikin ilosanomaa sekä jaksaa katsoa tulevaisuuteen. Triple Threat jatkaa samasta aiheesta myös radioaalloilla perjantaina 23.2. kello 19.