Miikka Virtasen ensimmäinen lukuvuosi on loppusuoralla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Miikka Virtasen ensimmäinen lukuvuosi on loppusuoralla

”Ihan hyvä meininki vieläkin. Opiskeluiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Edelleen on kiva käydä täällä.” Näin kiteyttää syksyllä alkaneet matematiikan ja tilastotieteen opintonsa tamperelainen Miikka Virtanen, jonka ensimmäistä opiskeluvuotta Tampereen yliopistossa Radio Moreeni on seurannut.

Miikka Virtanen

Miikka Virtasen ensimmäinen lukuvuosi matematiikan ja tilastotieteen opiskelijana alkaa olla loppusuoralla. Meininki on edelleen hyvä – valittamista mies ei löydä. (Kuva: Pia Sivunen)

Miikka Virtanen on toistaiseksi opiskellut nimenomaan matematiikkaa ja tilastotiedettä. Hänellä on vielä pohdinnassa, millaisia sivuainekokonaisuuksia alkaisi rakentaa.

”Melkein mitä aineita tahansa voi valita. Joitakin rajoitteita sentään on: lääketiedettä en pääse lukemaan enkä opiskelemaan näyttelijäksi”, Virtanen naureskelee.

Yliopistojen yhdistyminen uudeksi Tampereen yliopistoksi vuodenvaihteessa ei Miikka Virtasen mukaan ole juurikaan opiskelijan arjessa näkynyt. ”Sähköpostiosoite muuttui, ja tietojärjestelmissä tuli joitakin muutoksia. Itselläni ei ole ollut niiden kanssa ongelmia, mutta olen kuullut, ettei kaikilla ole sujunut ihan yhtä helposti.”

Alun alkaen Miikka Virtanen oli kiinnostunut ensisijaisesti psykologian opinnoista. Hän aikoo yrittää tänä keväänä vielä kerran, josko psykologian opiskelupaikka aukeaisi. Hän arvelee, että tämä on viimeinen yritys. ”Ellei paikka aukea, niin sitten keskityn näihin nykyisiin opintoihin.”

Miikka Virtasen kuulumisiin palataan vielä toukokuun lopulla, kun ensimmäisen lukuvuoden kokemukset ovat koottavissa yhteen.

Toimittaja: Pia Sivunen