Miikka Virtanen opiskelijan työmäärästä: Yllätti ensin, mutta hoituu tarvittaessa urheilusta karsimalla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tänä syksynä matematiikan ja tilastotieteen opinnot Tampereen yliopistossa aloittaneelle Miikka Virtaselle kuuluu hyvää. Varsinaisia ongelmia opiskelussa ei ole tullut vastaan, ja siinä missä ohjelmointi on ollut vaikeinta opittavaa, se on samalla ollut mielenkiintoisinta.

Miikka Virtanen editissä

Kuvateksti: Tamperelainen Miikka Virtanen ei ole jäänyt pyörimään pelkästään vanhassa kaveripiirissään, vaan opiskelu on tuonut uusia tuttavuuksia. (Kuva: Pia Sivunen)

Ohjelmointi tuli Miikka Virtasta vastaan uutena asiana, joten siinä on ollut omat haasteensa. Matematiikkakaan ei ole sellaista kuin koulussa. ”Se ei yliopistossa enää ole sellaista suoraa laskemista, vaan enemmänkin nyt haetaan todistelua.”

Jos jokin on Virtasen opiskelussa yllättänyt, niin se on työn määrä. Hommia riittää kotonakin tehtäväksi. ”Mutta kyllä se nyt sujuu. Tosin urheiluharrastuksista pitää välillä vähän karsia, että saa kaiken tehtyä.”

Miikka Virtasen ykkösvaihtoehto olisi ollut psykologian opiskelu, eikä se ole vieläkään poissuljettu. Syksy on kuitenkin osoittanut, että matematiikka ja tilastotiede eivät ole ollenkaan huono vaihtoehto.

Radio Moreeni seuraa tamperelaisen Miikka Virtasen opiskelua tämän ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Toimittaja: Pia Sivunen