Miikka Virtanen ensimmäisen yliopistovuoden jälkeen: Kyllä opiskelu kannattaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Miikka Virtanen ensimmäisen yliopistovuoden jälkeen: Kyllä opiskelu kannattaa

Radio Moreeni on seurannut tamperelaisen Miikka Virtasen ensimmäistä, nyt päättynyttä opiskeluvuotta Tampereen yliopistossa. Työn määrä yllätti matematiikkaa ja tilastotiedettä opiskelevan Virtasen, mutta arvio kokonaisuudesta on vahvasti plussan puolella. Opiskelijaelämä niin luentosaleissa kuin niiden ulkopuolella on ollut opiskeluvuodessa parasta.

Miikka Virtanen toukokuu

Miikka Virtanen kiittelee yliopiston ottaneen uuden opiskelijan hyvin vastaan. Tarpeelliset asiat on selvitetty juurta jaksain. Yllätyksenä tuli lähinnä työn suuri määrä. (Kuva: Pia Sivunen)

Lukiossa ja yliopistossa opiskelun keskeinen ero löytyy Miikka Virtasen mielestä vapauden ja sen mukana tulevan vastuun määrästä. ”Yliopistossa kukaan ei kysele perään, vaan itsellä on vapaus ja samalla vastuu opiskelusta. Jos hommat eivät toimi, niin se on peiliin katsomisen paikka.”

Opiskelussa tarvittavan työmäärän arviointi oli aluksi vaikeaa. Miikka Virtanen kertoo luulleensa, että vähemmälläkin pärjää, mutta se luulo oli väärä. Yliopistolla tehtävien tuntien lisäksi aikaa kului kotona niin, että täyden työviikon tunnit täyttyivät.

Kesän jälkeen käynnistyvään lukuvuoteen Virtanen lähtee hyvillä mielin. Kesätyöt niin sanotuissa hanttihommissa ovat jo alkumetreillään osoittaneet, että kannattaa opiskella.

”Avoimin mielin kannattaa tulla, tutustua mahdollisimman moniin ja tehdä alusta asti hommia”, kuuluvat Miikka Virtasen terveiset syksyn uusille opiskelijoille.

Toimittaja: Pia Sivunen