Marriott-hotelli ja Tampere-talo ovat monella tavalla harvinaislaatuinen kokonaisuus | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kun Courtyard by Marriott Tampere City -hotellin rakennustyöt toukokuussa 2018 käynnistyivät, moni ihmetteli, miten Tampere-talon naapuriksi muka saadaan mahtumaan hotelli. Näköjään siinä onnistuttiin hyvin. Loppiaisen jälkeen tiistaina avattu, 11-kerroksinen ”Mansen Marriott” tuo Tampereelle 229 uutta hotellihuonetta ja 458 vuodepaikkaa.

Bonvoy-kanta-asiakasohjelmassa liikkuvat niin tieto kuin posti, jota saatiin heti avajaispäivänä. Kuvassa vastaanottopäällikkö Jamil Lahlou (vas.) ja hotellinjohtaja Ville Virkki. Etusivun kuvassa on myyntipäällikkö Kiki Koskinen yhdessä hotellin huoneista. (Kuvat: Pia Sivunen)

Courtyard by Marriott Tampere City on maailman suurimman hotelliketjun, vuonna 1927 perustetun Marriott Internationalin Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli ja hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa. Ketjulla on kaikkiaan 30 hotellibrändiä, joista Tampereella avattu hotelli kuuluu Courtyard-brändiin.

”Se on kehitetty erityisesti liikematkustajia ajatellen. Tampere-talon viereen haluttiin riittävän monta huonetta, jotka soveltuvat juuri sen asiakaskunnalle, kuten kokousmatkustajille ja konserteissa kävijöille,” sanoo Christian Beckman, joka toimii hotellin operoijan Odyssey Hotel Groupin edustajana Suomessa.

Hotellissa on ympäri vuorokauden auki oleva kuntosali ja Business Center -työskentelytila tarvittavine laitteineen. Hotelli kuuluu Marriott Bonvoy -kanta-asiakasohjelmaan, jossa on kaikkiaan 135 miljoonaa jäsentä. Tiedon kulkeminen ohjelmassa tarkoittaa majoittujalle esimerkiksi sitä, että hänen toiveensa ja tarpeensa tunnetaan, majoittuu hän missä ketjun hotellissa tahansa.

Hiilineutraali kokonaisuus

Tampereen Marriott -hotelli on Suomen ensimmäinen kansainväliseen ketjuun kuuluva hiilineutraali hotelli. ”Meillä on puupellettilämmitys, ja sähkö tulee suoraan Tammerkoskesta. Ympäristöasiat on huomioitu yhdysvaltalaisen LEED-sertifikaatin mukaisesti, mikä tarkoittaa esimerkiksi ympäristöystävällisiä materiaalivalintoja”, Beckman kertoo. Hotellilla on myös hyvät polkupyöräpaikat, ja vähäpäästöisellä autolla liikkuvaa suositaan paremmalla autopaikalla.

Myös seitsemän kertaa Suomen parhaaksi tapahtumataloksi valittu Tampere-talo on Suomen ensimmäinen energiankäytöltään hiilineutraali kongressi- ja konserttikeskus. Hotelli ja Tampere-talo siis muodostavat melko ainutlaatuisen kokonaisuuden ympäristökysymyksiä ajatellen.

Hyötyjä molemmin puolin

Uudesta hotellista on suora yhteys kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-taloon, jossa on unelmoitu tällaisesta yhteydestä koko sen historian ajan. Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoi avajaisissa, että alun perinkin arkkitehdin piirustuksissa oli Tampere-talon yhteydessä hotelli.

Tampere-talo täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja Tampere Filharmonia 90 vuotta. Muumimuseossa juhlitaan Muumipeikon 75-vuotissyntymäpäivää. ”Juhlavuosi ei voisi tämän kauniimmin alkaa”, iloitsi Paulina Ahokas ja totesi hotellin istuvan Tampere-talon kylkeen aivan kuin se olisi aina ollut siinä.

Tampere-talon tapahtumatarjonnan ja hotellin tarjoamat mahdollisuudet ovat kansainvälisestikin harvinaista yhteistyötä. Hotellin myyntipäällikkö Kiki Koskinen sanoo molempien toimijoiden hyötyvän toisistaan. ”Tampere-talon asiakkaat haluavat majoittua lähelle, ja Tampere-talo voi hakea paremmin kansainvälisiä kongresseja, kun hotelli on vieressä.”

Yhteistyölle on Koskisen mukaan hyviä näkymiä myös yliopiston kanssa. ”Näköpiirissä on monia kumppaneita, ja haluammekin palvella koko Pirkanmaata. Tuomme myös hyvää lisäkapasiteettia esimerkiksi kesäaikaan, kun hotellit täyttyvät.”

Hotellinjohtaja Ville Virkki toivoo Courtyard by Marriott Tampere City -hotellissa päästävän ensimmäisenä vuonna käyttöasteessa kaupungin lukuihin eli noin kuuteenkymmeneen prosenttiin.

Ensimmäiset hotellin asukkaat tulivat heti tiistaina, Tampere-talon kautta. ”Nyt tuntuu todella hyvältä. Luulin, että luvan saaminen hotellille olisi se iso juttu, mutta kyllä se oli helkutin hieno fiilis, kun tultiin aamulla henkilökunnan kanssa pyöröovista sisään ja vähän kilisteltiin. Siitä puhuminenkin saa ihon kananlihalle”, Virkki sanoo.

Toimittaja: Pia Sivunen

Hotellinjohtaja Ville Virkki, Odyssey Hotel Groupia Suomessa edustava Christian Beckman ja myyntipäällikkö Kiki Koskinen ehtivät avajaispäivänä hetkeksi haastateltaviksi. Kuuntele: