Lintuharrastus kulkee mukana läpi elämän | Radio Moreeni 98,4 MHz

Lintuharrastus kulkee mukana läpi elämän

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys järjestää ohjattuja lintukävelyitä, joilla aloittelijakin pääsee hyvin alkuun lintuharrastuksessa.

sinisorsat_lintuharrastus_Saara Nyystilä

Seuraava lintukävely järjestetään maaliskuussa Hatanpään rantaperkiön alueella, jonne odotetaan saapuviksi erilaisia vesilintuja. (Kuva: Saara Nyystilä)

Toimittajamme oli mukana helmikuun lintukierroksella. Talvisia lintuja havainnoitiin Pyhäjärven ympäristössä. Tapahtuman vetäjänä toimi lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Helin.

Kierroksella mukana olleille Tapani Levolalle ja Hannele Virtaselle lintukävely oli Tampereella ensimmäinen. Levola on aikaisemmin bongaillut lintuja jopa Etelä-Amerikassa saakka. Lintuharrastus on kulkenut mukana läpi elämän.

”Luonto kiehtoo ja linnut ovat kauniita otuksia. On mukavaa, kun näkee jonkun semmoisen linnun, jota ei ole aikaisemmin nähnyt”, kertoo Levola.

Kierroksella nähtiin muun muassa sinisorsia, mustarastaita, punatulkkuja ja tiaisia. Petolinnuista nähtiin varpushaukka.

Lintubongaajia jututti Saara Nyystilä.