Agility virallisesti urheilulajiksi | Radio Moreeni 98,4 MHz

Agility virallisesti urheilulajiksi

Agilityn urheilustatus helpottaisi harrastustilojen vuokraamista ja kilpailujen järjestämistä.

Tulevaisuudessa agilitykilpailuita voidaan kutsua urheilukilpailuiksi.  (Kuva: Pinja Tavasti)

Tulevaisuudessa agilitykilpailuita voidaan kutsua urheilukilpailuiksi. (Kuva: Pinja Tavasti)

Valtion liikuntaneuvosto päätti viime perjantaina, että se esittää Suomen agilityliiton ottamista valtion toiminta-avustukseen oikeutettujen liikuntaa edistävien järjestöjen joukkoon. Neuvosto päätti asiasta yksimielisesti, mutta se vaatii vielä kulttuuri- ja opetusministerin vahvistuksen.

Suomen agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippolan mukaan päätös edistäisi lajin kehitystä ja kasvua. Erityisesti jäsenseuroille päätös tarkoittaisi, että järjestettävät agilitykilpailut olisivat urheilukilpailuja, ja siten myös agilityseurojen tuloverovapaata varainhankintaa.

Tampereen koiraurheilijat ry:n puheenjohtajan Maija Hautereen mukaan päätöksen suurin hyöty näkyisi varmasti tilojen ja kenttien vuokraamisessa.

’’Meillä on sellainen tilanne, että meidän kentän pitkäaikainen vuokrasopimus päättyy. Toivomme, että urheilustatus auttaa uuden kentän hankinnassa’’, hän kertoo.

Toimittaja: Saara Selkämaa