Laskiaispulla saanko luoksesi tulla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Laskiaispulla saanko luoksesi tulla

Laskiaispullia ei enää saa kaikkialta, vaikka laskiaistiistai oli vasta tällä viikolla.

10.2.2016 Kauppahallin leipomo. Utain 3/2016. Kuvissa myyjä Iina Lehtinen.

Kauppahallin leipomossa munkit jätetään tauolle laskiaispullasesongin ajaksi. Kuva: Renja Nurmi

Kauppahallin leipomossa laskiaispullia valmistetaan vielä tämän viikon loppuun saakka, mutta esimerkiksi Leivon leipomossa viimeiset pullat leivottiin laskiaistiistaina.

Kauppahallin leipomossa laskiaispullia tehtiin keskimäärin 150 päivässä. Leipuri Pirjo Järvinen kertoo, että Kauppahallin leipomossa laskiaspullien takia muita tuotteita karsittiin valikoimasta.

”Laskiaispullien tekemisestä tulee lisää työtä. Toisaalta laskiaispullien hinta on korkeampi hillon ja kermavaahdon takia.”

Pullien tuotantomäärää pienennetään loppuviikkoa kohti, ja osa pullista saa ystävänpäivän kunniaksi sydänkoristelun ylleen. Järvisen mielestä laskiaispulla kuuluu talveen. Samaa mieltä ovat monet muutkin, sillä laskiaispullien perään kysellään vielä kuukauden tai kahden päästä.

Ensimmäiset laskiaispullat leivottiin 21.1. Laskiaispullasesonki kestää noin kolme viikkoa.

Toimittajat: Saara Selkämaa ja Vilma Flinkman

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4