Läsande till inträdesprovet och undrande finansiering | Radio Moreeni 98,4 MHz

Läsande till inträdesprovet och undrande finansiering

Sanna Korpi har nyligen skrivit studententexamen i Lärkas gymnasium. Just nu läser hon till inträdesprovet på Helsingfors universitetsbiblioteket. Hon är tvåspråkig och hennes modersmål är både finska och svenska men hon har valt att skriva inträdesprovet på svenska.

Sanna Korpi vill studera media och kommunikation på Helsingfors universitet, men det är inte så lätt att bli antagen till universitetet. Nyligen har hon börjat läsa på en bok om mediesamhället för inträdesprovet.

Korpi berättar vad hon tycker om nedskärningar av studiestödet. Hon är orolig för hur hon kan finansiera sina studier. Just nu jobbar hon på en snabbmatsrestaurang i Helsingfors men hon har färre arbetsdagar så att hon har mera tid att läsa till inträdesprovet.

Redaktör: Elsa Osipova

Lyssna: