Kuntavaalien siirtämisestä päätetään ennen kesää | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuntavaalien siirtämisestä päätetään ennen kesää

Kaupunginvaltuuston paikkoihin riittää hakijoita tulevissa kuntavaaleissa

Vuoden 2017 kuntavaalien siirtäminen keväältä syksylle tarkottaisi suuria muutoksia paikallispolitiikkaan.

SDP:n Tampereen kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvisen mukaan siirto saattaisi vaikuttaa heikentävästi äänestysinnokkuuteen, jos vaaleista ei tiedoteta kansalaisia tarpeeksi hyvin. Kokoomuksen Tampereen kaupunginvaltuutettu Jouni Markkasen mielestä kuntavaalien uudistaminen on suurin muutos Suomessa sen jälkeen, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.
Tällä hetkellä kuntavaaleja ollaan siirtämässä vuoden 2017 huhtikuulta lokakuulle. Tällöin kuntavaalit järjes
tettäisiin yhdessä ensimmäistä kertaa järjestettävien maakuntavaalien kanssa. Päätös vaalien siirtämisestä vaatii poikkeuslain hyväksymisen eduskunnassa, ja se tehdään ennen kesälomia.

Nykyisen poliittisen tilanteen takia puolueet odottavat vuoden 2017 kuntavaaleihin enemmän ehdokashakemuksia kuin aikaisempina vuosina.

Toimitaja: Henna Korkala