Kuningattaret muuttivat työläisineen Tampere-talon katolle | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuningattaret muuttivat työläisineen Tampere-talon katolle

Tampere-talon katolla asustelee nykyään 20 000 työläistä ja kaksi kuningatarta. Mehiläispesät tuottavat hunajaa Tampere-talon ravintoloille, ja sitä myydään myös asiakkaille.

Mehiläistarhaaja Teemu Aittamaa kävelee Tampere-talon katolla mehiläispesien luo ja aloittaa tarkastuksen pöllyttämällä savua mehiläispesään.

Teemu Aittamaa tarkastamassa Tampere-talon mehiläispesiä. (Kuva: Jenni Ruotsalo)

”Tämä on sellainen biologinen juttu. Mehiläiset kuvittelevat, että ruohikkopalo on tulossa ja vetävät vatsan täyteen hunajaa. Sitten ne ovat vähän leppoisampia”, Aittamaa kertoo.

Joku saattaa nyt pelästyä, alkavatko mehiläiset kiusata Sorsapuistossa kesäpäivää viettäviä.

”Mehiläiset sekoitetaan usein äkäisiin ampiaisiin, jotka taas kiusaavat ihmisiä usein loppukesästä. Mehiläiset eivät häiritse ihmisiä ilman syytä. Kaiken mitä mehiläiset tekevät, ne tekevät oman yhdyskuntansa eteen. Jos mehiläinen pistää ihmistä, se on yhtä kuin itsemurha, ja yhdyskunta ei hyödy siitä sitten yhtään mitään”, Teemu Aittamaa selventää.

Toimittaja: Aleksi Ranta