Koronavirus keskeytti vaihto-opinnot – tilanne harmittaa uusia kokemuksia toivoneita opiskelijoita | Radio Moreeni 98,4 MHz

Maalis-huhtikuun aikana noin puolet Tampereen yliopiston vaihto-opiskelijoista palasi Suomesta kotimaihinsa. Osa vaihto-opiskelijoista, kuten tunisialainen Hamdi Lamine, jäi Tampereelle, vaikka vaihtokokemuksesta tuleekin koronaviruksen takia erilainen kuin suunnitelmissa.

Kuten muutkin yliopiston opiskelijat, voivat Tampereella vaihdossa käyneet suorittaa kesken jääneet opintojaksonsa etätöinä.

Vaihtoon liittyy kuitenkin elämyksiä, joita normaalista opiskelusta ei saa. Koronan aiheuttama poikkeustilanne harmittaa vaihto-opiskelijoita.

Vaihto-opiskelija Hamdi Lamine tuli Suomeen tämän vuoden tammikuussa. (Kuva: Laminen kotialbumi)

Tunisiasta Tampereelle saapunut tohtorikoulutettava Hamdi Lamine kuvailee tuntemuksiaan turhautuneiksi ja pettyneiksi. Lamine olisi halunnut saada vaihdostaan kaiken irti.

”En voi olla miettimättä hukattuja mahdollisuuksia”, kertoo Hamdi Lamine poikkeustilanteen vaikutuksesta hänen vaihtokokemukseensa.

Ei vaihtoehtoja etätöille

Kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Lalun mukaan vaihto-opiskelijoiden palautteesta heijastuu keskeytyneen vaihdon aiheuttama suru ja pettymys.

Yliopiston viestimistä nopeasti muuttuvan koronatilanteen aikana on kuitenkin kiitelty.

”Kansainvälisen liikkuvuuden palveluiden tiimi on tiedottanut vaihto-opiskelijoita säännöllisesti massasähköpostein”, sanoo Lalu.

”Palvelemme ja ohjeistamme kaikkia vaihto-opiskelijoita myös yksilöllisesti tarpeen mukaan.”

Hamdi Amine, joka tuli Suomeen tammikuussa, kertoo opiskelun sinänsä onnistuvan normaalisti. Kotoa käsin työskentely on tuttua lääketieteen opiskelijalle.

”Koronaviruksen takia tilanne on kuitenkin stressaava, eikä muita opiskelutapoja ole tarjolla”, Amine sanoo.

Toimittaja: Sakri Pölönen