Kolmannes Ylen irtisanomisista kohdistuu Tampereen Mediapolikseen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kolmannes Ylen irtisanomisista kohdistuu Tampereen Mediapolikseen

Yle on tänään ilmoittanut irtisanovansa 63 työntekijää Yle Tuotanto ja Design -osastolta. 40 henkilöä irtisanotaan Helsingin Pasilasta ja 23 Mediapolikselta.

Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n varapääluottamusmies Jyrki Saarikosken mukaan ei ole vielä tietoa siitä, miten irtisanomiset vaikuttavat Ylen ohjelmien tuotantoon. Saarikoski kertoo, että alkuperäisen suunnitelman mukaan irtisanottavia piti olla 145, mutta määrää onnistuttiin laskemaan.

”Isot irtisanomiset tässä kuitenkin ovat kyseessä. Työntekijät ovat synkällä mielellä”, Saarikoski toteaa.

On vielä epäselvää, ketkä irtisanotaan. Ylen johto aikoo ilmoittaa irtisanottaville työntekijöilleen irtisanomisista tämän ja ensi viikon aikana. Luultavasti irtisanottujen työvelvoitteet jatkuvat vielä irtisanomisajan, eli kuusi kuukautta.

Toimittaja: Larissa Bister