Koiradeiteillä taluttaja ja talutettava voivat molemmat löytää sopivaa seuraa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Koiradeiteillä taluttaja ja talutettava voivat molemmat löytää sopivaa seuraa

168 ihmistä ja 78 koiraa. Niin paljon väkeä Tampereen ev-lut. seurakuntien järjestämät koiradeitit vetivät viime kerralla.

Tapahtuman idean keksineet Pia Korri ja Emmi Erkkilä kertovat, etteivät aluksi tienneet, olisiko koiraihmisten seuranhakutapahtumalle ollenkaan kysyntää. Koiradeiteille saavutaan kuitenkin varta vasten jopa toisista kunnista. Deiteillä ei ole pakko etsiä kumppania, vaan sieltä voi hakea vaikkapa lenkkiseuraa tai silitettävää koirakaveria. Oma koira ei ole pakollinen.

Tampereen seurakunnat näkyvät tapahtumajärjestäjä Erkkilän mukaan monella tavalla. Deitit järjestetään Aleksanterin kirkkopuistossa ja ohjelmalehtiseen on painettu rukous. Puheenaiheet saattavat liikkua hyvinkin syvällisillä alueilla. Menneillä deiteillä mm. koirien taivaaseenpääsy on saanut aikaan keskustelua.

Yleensä sinkut etsivät seuraa ravintoloista. Koiradeitit tarjoavat erilaisen mahdollisuuden löytää kumppani ja tutustua eläinrakkauden yhdistäminä sanoo Erkkilä.

Toimittaja: Helky Kouri