Keväällä vappua juhlitaan etänä – Syyswappua pääsevät viettämään myös uudet opiskelijat | Radio Moreeni 98,4 MHz

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi vappujuhlinta siirtyi etänä vietettäväksi. Opiskelijahaalareita ei katukuvassa vappuaattona näy.

Tampereen ylioppilaskunta TREYn tapahtumavastaava Salla-Mari Palokari kertoo, että opiskelijavappua ei ole peruttu vaan se on siirretty syksyyn. Syysvapun vietto sijoittuu syyskuun alkuun. Vaikka ajankohta on poikkeuksellinen, perinteiset vapputapahtumat järjestetään.

”TREY aikoo järjestää kaikki tavalliset tapahtumansa ja mahdollisesti jotain lisää. Tampereen teekkarit järjestävät Teekkarikasteen ja fuksikulkueen syksyllä”, Palokari kertoo.

Syyswappu toivottaa fuksit tervetulleeksi

Syysvappua on suunniteltu vietettäväksi 27.8. – 12.9. (Kuva: Pixabay)

Syksy on perinteisesti ollut fuksitapahtumien aikaa, kun uudet opiskelijat ovat saapuneet Tampereelle. Monella ainejärjestöllä ja killalla on perinteiset fuksitapahtumat. Palokari toivoo, että fuksitapahtumia olisi mahdollista yhdistää syysvappuun.

”Wappu on otollista aikaa tutustuttaa fuksit uuteen opiskeluyhteisöön!”

Ylioppilaskunnan järjestöillä on ollut mahdollisuus ilmoittaa tapahtumiaan vappukalenteriin, johon kerätään kaikki syysvapun tapahtumat. Myös vapun tapahtumakierros eli Teemunkierros sijoittuu nyt syksylle. Uusi ajankohta mahdollistaa uudenlaiset tapahtumat.

”Kalenterissa on jo nyt tapahtumia, joita ei kevään Wappuina ole nähty ennen”, Palokari kertoo.

Yhden sijaan kaksi

Täysin vaputon ei kevätkään ole. Tamperelaista Rakkauden Wappuradiota on voinut kuunnella ympäri vuorokauden huhtikuun puolesta välistä asti ja TREYn wapputiimi on järjestänyt etävapun. Idea etävappuun lähti halusta luoda toimintaa myös keväälle, poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

”Päädyimme haasteisiin, joiden avulla kannustetaan viettämään Wappua kodeissaan”, Palokari sanoo.

Etävapun haasteisiin on kuulunut muun muassa munkin syöminen huulia nuolaisematta sekä vessapaperirullan tuunaaminen. Vappuaattona ja -päivänä kannustetaan julkaisemaan Instagramiin kuva vappujuhlinnasta etäilyaikaan.

Vanhan viisauden mukaan ”wabu ei lopu”. Onko todella näin?

”Wappuhan ei muuten lopu – siitä kertoo jo se, että tänä vuonna niitä on kaksi!”

Toimittaja: Petra Viitanen