Instagram on julkisivu, Snapchatissa kuvataan rennosti | Radio Moreeni 98,4 MHz

Instagram on julkisivu, Snapchatissa kuvataan rennosti

Erilaiset sosiaalisen median alustat edellyttävät erilaisia kuvallisen ilmaisun keinoja ja taitoja. Visuaalisesti verkossa -tutkimuksen mukaan Instagramin käyttäjät kuvaavat itseään suurelle yleisölle, kun taas Snapchatia käytetään pienemmässä piirissä

Tuomo Hyttinen ja Eliisa Vainikka

Eliisa Vainikan mukaan Instagram-kuvat ovat suunnitellumpia kuin Snapchat-otokset. Kuvassa vasemmalla toimittaja Tuomo Hyttinen. (Kuva: Riitta Yrjönen)

Perinteisesti valokuva on ollut muistamisen tai dokumentoinnin väline. Nykyään sitä käytetään varsinkin mobiililaitteilla viestintään.

Visuaalisesti verkossa -tutkimuksessa haastateltiin muun muassa Instagramin ja Snapchatin käyttöönsä ottaneita nuoria aikuisia ja nuoria kokeneita sosiaalisen median käyttäjiä. Tampereen yliopiston mediatutkijan Eliisa Vainikan mukaan Snapchatiin voidaan ottaa kuvia sen tarkemmin miettimättä, kun taas Instagramiin otetut kuvat ovat tarkkaan harkittuja.

”Kun tarkastelimme haastateltavien Instagram-profiileja, huomasimme, että sieltä myös poistetaan kuvia jälkikäteen”, Vainikka kertoo.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen