Hoitoaikaperusteinen palvelu voi keventää isoja päiväkotiryhmiä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Hoitoaikaperusteinen palvelu voi keventää isoja päiväkotiryhmiä

Jos lasten ja nuorten palvelujen päätös tulee toimeen, hoitoaikaperusteinen palvelu laajenee vuoden 2017 syksyllä kaikkiin päiväkoteihin Tampereella.

Lautakunta päätti eilen asiasta, mutta lopullinen päätös tehdään ensi vuoden helmikuussa. Projektipäällikkö Elli Rasimus kertoo päätöksen juontaneen asiakkaiden runsaista toiveista asian suhteen. Hoitoaikaperusteinen palvelu on ollut käytössä elokuusta asti Pellervon, Vuoreksen ja Vellamon päiväkodeissa Tampereella.

Keskustelua ovat herättäneet myös lasten päiväkotiryhmien suuret koot. Rasimus sanoo, että muutoksella voisi olla välillistä vaikutusta asiaan.

– Ryhmien koot noudattelevat varhaiskasvatuslain mitoitusta, joten pohjamalli ei muutu. Lasten paikallaolo päivän aikana voi kuitenkin muuttua, jolloin ryhmien lapsimäärän kuorma kevenisi.

Toimittaja: Lari Seppinen