Halloween-viikon podcastit tarjoavat yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille | Radio Moreeni 98,4 MHz

Halloween-viikon podcastit tarjoavat yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille

Juristi Soile Nymanin Yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille -podcasteissa neuvotaan kummitustalon ostajaa, pohditaan, miten henkilöoikeus suhtautuu käräjille tekosistaan joutuneen herra Draculan henkilöyteen sekä tutustutaan yliluonnolliseen vainoamiseen.

Halloween- ja kauhuhulluksi tunnustautuva juristi Soile Nyman toivoo, että podcasteja kuunnellaan avoimella ja hilpeällä mielellä.

Lakimiehen kahvitunti -podcasteja aiemmin tehnyt Soile Nyman lähestyy Halloween-viikolla lainopillisia kysymyksiä aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Hän kiteyttää syventyvänsä epäasiallisesti outouteen, jota voisi seurata, jos asiat, joita toivomme epätosiksi, olisivatkin totta. Nymanilla on kieli poskessa ja foliohattu päässä, kun hän luo monisilmäisen katsauksen yliluonnollisen juridiikkaan.

Soile Nyman halusi tarkastella juridiikkaa tästä näkökulmasta, koska on Halloween- ja kauhuhullu. ”Olen lapsesta asti rakastanut kaikkea outoa ja yliluonnollista. Muistan myös jonkun professorin sanoneen opiskeluaikoina, että juristi tarvitsee laajaa mielikuvitusta”, hän kertoo.

Norjalainen kummitustalo nyrjäytti mielen

”Muutama vuosi sitten uutisoitiin norjalaisesta Vinstran kummitustalokeissistä, jossa sikäläinen korkein oikeus otti kantaa siihen, voiko kummittelu olla syynä kiinteistön kaupan purkuun. Mieleni nyrjähti, ja siitä lähtien olen pohtinut yliluonnollisia teemoja juridiikan näkökulmasta. Ammennettavaa tästä epäpyhästä liitosta löytyy paljon enemmän kuin nämä muutama pieni jakso”, Soile Nyman sanoo.

Radio Moreenissa tällä viikolla kuultavat ja myös Soundcloudissa julkaistut kolme podcastia saattavat siis hyvinkin saada jatkoa.

Soile Nyman toivoo Yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille -podcastien kuuntelijoiden olevan hilpeällä ja avoimella mielellä. Nämä podcastit kun eivät – asiapitoisuudestaan huolimatta – ole mitään oikeustieteellistä tutkimusta, vaan viihdettä.

”Suosittelen niitä kaikille, joita aihepiiri kiinnostaa. Erityisesti podcastit kannattaa kuunnella, jos ajattelee, etteivät yliluonnollinen ja juridiikka ole yhdistettävissä. Jos tunnistaa itsensä ajatusmaailmaltaan kovin synkeäksi puritaaniksi, niin kannattaa ehkä kuunnella jotain muuta”, Soile Nyman vinkkaa.

”Maailma on paljon mielenkiintoisempi, jos uskaltaa välillä leikkiä. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden tehdä nämä jaksot ja nostaa esille pohdintojani aiheesta.”