Hakametsän urheilukampus keskittää palvelut yhteen paikkaan – suunnitelmissa on huomioitu niin huippu-urheilijat kuin suojellut jyrsijätkin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Hakametsään on tekeillä urheilulle ja liikunnalle omistettu toimintaympäristö. Projekti on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa.

Hakametsän vuonna 1965 rakennettu jäähalli on Suomen vanhin laatuaan. Nyt alueelle puuhataan laajaa urheilu- ja liikuntakampusta.

Hakametsä Sport Campukselle pyritään luomaan olosuhteet huippu-urheilulle ja monipuoliselle liikunnalle, niin kampuksen sisätiloissa kuin ulkoalueellakin.

Hakametsän jäähalli rakennettiin vuonna 1965. (Kuva: Wikimedia)

”Hakametsä ei ole tällä hetkellä kutsuva ulkoliikunta-alue”, sanoo projektipäällikkö Markus Joonas. Siihen on tarkoitus tulla muutos uuden urheilukampuksen myötä.

Markus Joonaksen mukaan Tampereella on hyviä suorituspaikkoja, mutta keskitetysti eri urheilu- ja liikuntapalveluita tarjoava kampus puuttuu.

”Tilausta tämän kaltaiselle keskittymälle löytyy, ja Hakametsä sijainniltaan mahdollistaa sen mainiosti”, Joonas arvioi.

Tamperelaisten mielipiteitä on projektissa kuultu esimerkiksi kuntalaiskyselyn ja yleisötilaisuuksien kautta.

Liitävä lisätekijä

Isoon hankkeeseen liittyy omat haasteensa.

”Alue on jo nyt tiiviisti asuttua ja liikennöityä. Jos tuomme lisää ihmisiä alueelle, on kysymys liikennöinnin kuormittamisesta ratkaistava”, sanoo Joonas.

Rakentamisessa huomioidaan Suomen vanhimman jäähallin näkyvyys, sekä eräs pieni karvainen eläin: Hakametsän alueella on havaittu liito-oravia.

Hakametsän alueella havaitut liito-oravat otetaan huomioon Sport Campuksen suunnittelussa. Kuvan orava ei liity tapaukseen. (Kuva: Wikimedia)

”Liito-oravien reitistön varmistaminen on tärkeää”, sanoo projektipäälikkö Markus Joonas.

Joonas ei ole itse harvinaista otusta nähnyt, mutta luottaa asiassa havainnot tehneisiin ympäristösuojeluhenkilöihin.

Projektipäälikkö Joonaksen mukaan urheilukampus valmistuu aikaisintaan vuonna 2025.

”Tässä vaiheessa arvuuttelu on lähinnä itsensä kiusaamista”, Markus Joonas kuitenkin toteaa.

Toimittaja: Sakri Pölönen