Elokuvasäätiöltä miljoona euroa elokuvateattereille ja -festivaaleille | Radio Moreeni 98,4 MHz

Elokuvasäätiöltä miljoona euroa elokuvateattereille ja -festivaaleille

Suomen elokuvasäätiö on saanut miljoona euroa lisärahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisärahoitus on tarkoitus käyttää elokuvateatterien ja -festivaalien tulevan toiminnan turvaamiseen koronan aikana.

Huhtikuussa Suomen elokuvateatteriliitto kertoi elokuvateatterien hälyttävästä tilanteesta. Teatterit on suljettu eikä tuloja ole.

”Nyt meille myönnetyllä lisätuella voimme tukea pienten ja keskisuurten elokuvateatterien toiminnan jatkuvuutta ja tulevaisuutta”, sanoo elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen torstaina 30. huhtikuuta julkaistussa tiedotteessa.

Lisätukea voivat hakea ne pienet ja keskisuuret elokuvateatterit, joiden toiminta on estynyt koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten myötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä lisärahoitus auttaa elokuvateattereita selviämään koronatilanteesta. (Kuva: Pixabay)

Koronavirus on koetellut myös suomalaisia elokuvafestivaaleja.

Keväisin Helsingissä järjestettävä Season Film Festival jouduttiin siirtämään syksyyn. Perinteitä varjelevat Sodankylän elokuvajuhlat puolestaan siirtyvät nettiin koronan vuoksi.

”Festivaalien osalta tukea voidaan myöntää keväällä peruttujen tai siirrettyjen festivaalien tulevan toimintakyvyn varmistamiseen”, Lasse Saarinen sanoo.

Elokuvasäätiö ottaa yhteyttä niihin säätiön tukemiin festivaaleihin, joiden toimintaan kokoontumisrajoitukset ovat vaikuttaneet.

Toimittaja: Sakri Pölönen