Elli Suoranta pelaa alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkueessa – ”Haluan pelata tätä ammatikseni” | Radio Moreeni 98,4 MHz

16-vuotias puolustaja on ehtinyt lyhyen elämänsä aikana harrastaa jääkiekkoa jo kymmenen vuotta. Miten intensiivisen pelaamisen ja koulunkäynnin saa mahtumaan teinitytön arkeen?

Intohimo jääkiekkoon kumpuaa Elli Suorannan perheestä. Elli istui pienenä katsomossa ja seurasi, kun hänen veljensä pelasi jääkiekkoa. Sen jälkeen Elli on halunnut keskittyä täysillä pelaamiseen.

”Viikkoon mahtuu yhteensä kuudet treenit. Ainoastaan maanantaisin saa hengähtää ja keskittyä kouluun tai kavereihin. Vaikka koulukin on tärkeää, lätkä on ykkösprioriteetti”, Elli toteaa.

Elli Suoranta

Tampereen Ilveksen naisten edustusjoukkueessa puolustajana pelaava Elli Suoranta haaveilee arvokisoista ja ammattilaisuudesta.

Maali MM-pronssipelissä

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkue voitti pronssia tammikuun MM-kisoissa Japanissa. Venäjä kaatui viimeisessä pelissä

maalein 3–0. Elli teki ottelun toisen maalin.

Vaikka voittaminen tuntuu hyvältä, Elli ei ota menestymisestä paineita.

”Kisoja on jo takana, mutta ei tässä ole ikään kuin ehtinyt ottamaan paineita. Vanhempani ovat tukeneet minua ja ovat auttaneet kaikissa käytännön asioissa. En olisi tässä ilman heitä”, Elli herkistyy.

”Joskus olen kuullut, että sehän on poikien laji, mutta enpä ole siitä välittänyt”

Elli on vuosien aikana kohdannut myös ennakkoluuloja harrastusvalinnastaan.

”Joskus olen kuullut, että sehän on poikien laji, mutta enpä ole siitä välittänyt. Ihan yhtä lailla naiset voivat pelata lätkää niin kuin miehet.”

Ellin tavoitteena on päästä täysi-ikäisenä naisten maajoukkueeseen ja kisaamaan olympialaisiin. Ellin mukaan sinne on kuitenkin vielä pitkä matka ja töitä on tehtävä.

Seuratasolla Elli Suoranta edustaa Tampereen Ilvestä. Videolla vieraillaan joukkueen treeneissä Tesoman jäähallissa.

Toimittaja: Jenna Lahti