CMT:n rahoitus vähenee 400 000 euroa | Radio Moreeni 98,4 MHz

CMT:n rahoitus vähenee 400 000 euroa

Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön eli CMT:n perusrahoitus vähenee 400 000 euroa tulevana vuonna. Summa vastaa noin kolmea professuuria. Yhteensä Tampereen yliopistolta leikataan yli 7 miljoonaa euroa hallituksen suunnittelemien koulutusleikkauksien vuoksi.

CMT:n leikkaukset eivät heikennä opetuksen tasoa.

Yksikön johtaja Heikki Hellman sanoo, että henkilökuntaa saattavat odottaa yt-neuvottelut. Opetuksen taso pyritään kuitenkin pitämään ennallaan, eikä käytännön kursseihin tehdä muutoksia.

Opiskelijajäsen Tuija Siltamäki on huolissaan hallituksen tavasta nähdä koulutus vain tuottavuuden kannalta.

”Kuulumme aloista siihen joukkoon, jota ei voi nähdä numeerisesti kovinkaan tuottavana. Mutta olemme silti yhteiskunnallisesti hyvin merkittäviä”, Siltamäki muistuttaa.

Toimittajat: Miina Viljanen ja Matilda Jokinen