Brexit huolettaa Isoon-Britanniaan lähteviä vaihto-opiskelijoita | Radio Moreeni 98,4 MHz

Brexit huolettaa Isoon-Britanniaan lähteviä vaihto-opiskelijoita

Britit äänestivät maan EU-eron puolesta kesäkuussa. Yliopistomaailmassa moni on huolestunut Ison-Britannian opiskelijavaihdon tulevaisuudesta.

Brexit huolettaa Isoon-Britanniaan lähteviä vaihto-opiskelijoita

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun vaihto-opintokoordinaattori Minna Höijer. (Kuva: Henriikka Hiilloskorpi)

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun vaihto-opintokoordinaattori Minna Höijerin mukaan aika näyttää Ison-Britannian opiskelijavaihdon tulevaisuuden. Hänen mukaansa äänestystuloksella ei ole akuuttia vaikutusta vaihtojen toteutumiseen.

Tampereen yliopistossa englannin kieltä opiskeleva Ninni Varanka pääsee lähtemään keväällä normaalisti vaihtoon Isoon-Britanniaan, vaikka äänestystuloksen julkistamisen jälkeen hän luuli lähdön peruuntuvan.

Toimittajana Henriikka Hiilloskorpi. Juttu on lähetetty Radio Moreenin Verstas-ajankohtaismakasiinissa 13.9.2016.