Aitolahti-Hirviniemen vesihuoltohanke käynnistyy syksyllä asukkaiden vastustuksesta huolimatta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen Vesi alkaa syksyn aikana rakentaa Aitolehti-Hirviniemen alueelle uutta vesijohto- ja viemäriverkostoa.

Tampereen vesijohtolaitos kertoi perjantaina Aitolahti-Hirviniemen vesihuoltohankkeen toteutumisesta. Rakentamisen on määrä käynnistyä syksyllä ja se kestää arviolta vuoden. Hankkeen käynnistystä viivästytti asukkaiden vastustus. Erimielisyyttä aiheuttivat asukkaille koituvat kalliit kustannukset ja vuonna 2014 uudistetun vesihuoltolain epäselvyydet.

Arvi Loimusalo Nurmin Vesihuolto-osuuskunnasta kertoo, että vastustajia oli huomattavasti vähemmän kuin vesihankkeen kannattajia, vain muutamia. Tonttikohtaiset kustannukset asukkaille voivat kuitenkin nousta jopa 12 000 euroon.

Toimittaja: Valma Korhonen