Yliopistoilla enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja | Radio Moreeni 98,4 MHz

Yliopistoilla enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja

Myös Tampereen teknillinen yliopisto on tuttu Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun dekaanille Antti Lönnqvistille. Vaikka Tampere3-prosessin vaiheita mediasta seuraavalle onkin voinut syntyä kuva kahdesta kovin erilaisesta toimintakulttuurista ja johtamisjärjestelmästä, toteaa Antti Lönnqvist samanlaisuutta löytyvän enemmän kuin eroja. ”Molemmissa on samanlaisia kunnianhimoisia tutkijoita, sitoutuneita opettajia ja fiksuja opiskelijoita”.

Antti Lönnqvist

Johtamiskorkeakoulua johtavalle Antti Lönnqvistille ovat johtamisen teoriat ja filosofiat tuttuja. Mitään niistä hän ei orjallisesti noudata, mutta arvelee takaraivoon jääneen asioita, jotka tulevat vaistomaisesti toiminnassa esille. (Kuva: Miika Ronkainen)

Antti Lönnqvist johti Johtamiskorkeakoulua jo ennen tätä vuotta, mutta silloin yksikönjohtajana. Aiemmin hän työskenteli pitkään Tampereen teknillisellä yliopistolla tietojohtamisen professorina ja sitä ennen tutkimus- ja kehitystehtävissä.

Hallintotieteiden, kauppatieteiden ja politiikan tutkimuksen asiantuntijoita kouluttavasta Johtamiskorkeakoulusta jos mistä löytyy tieto johtamisen teorioista ja filosofioista. Antti Lönnqvist on itse Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkinut asiantuntijaorganisaatioiden johtamista ja tietojohtamista – sitä, miten organisaation inhimillisestä pääomasta saadaan tulosta irti ja toimintatapoja kehitettyä hyvässä hengessä.

”Kyllä näistä varmaan jotakin välittyy omaan käytännön johtamiseen. Ei se ole aamulla mielessä, että pitää tänään noudattaa tätä johtamisfilosofiaa, mutta vuosien varrella takaraivoon on tullut asioita, joita tulee vaistomaisesti noudatettua”, dekaani Antti Lönnqvist tuumii.

Toimittaja: Pia Sivunen

• Kuuntele tallenteitamme