Yhteiskuntatieteet ajankohtaisempia kuin koskaan | Radio Moreeni 98,4 MHz

Yhteiskuntatieteet ajankohtaisempia kuin koskaan

Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa yhdistettiin uudella tavalla yhteiskunnan ja terveyden tutkimus. Monitieteisessä tiedekunnassa ylitetään oppiainerajoja hyvinvoinnin haasteiden ratkaisemiseksi. ”Olemme ajankohtaisempia kuin koskaan”, tiivistää tiedekuntaa johtava dekaani Juha Teperi.

Juha Teperi

Juha Teperi johtaa tiedekuntaa, jossa yhteiskunnan muutoksia tarkastellaan eri näkökulmista ja tieteenaloista lähtien. (Kuva: Miika Ronkainen)

Tamperelaiset korkeakoulut yhdistävän Tampere3:n vahvuudeksi on luettu yhteiskuntatieteiden, terveystieteiden ja teknologian liitto. ”Kyllähän teknologia on iso terveyden ja hyvinvoinnin määrittäjä. On jännittävää alkaa miettiä tulevia sote-ratkaisuja, kun me teknologiaa fiksulla tavalla hyödyntäen voimme miettiä ihan uudenlaisia palveluita ihan uudella lailla toteutettuina”, Juha Teperi sanoo.

Professori Juho Saari Yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta kirjoitti hiljattain historian tihentymishetkistä, joina yhteiskuntamme ja ympäröivä maailma yhtaikaa käyvät nopeaa muutosprosessia. ”Elämme juuri nyt yhtä tällaista tihentymisen aikaa. Minun on aika vaikeaa kuvitella relevantimpaa tutkimusaihetta ja tutkimusperinnettä kuin tällaista yhteiskunnan muutoksia eri näkökulmista eri tieteenalojen perusteella tarkasteleva kokonaisuus”, Juha Teperi toteaa.

”Meillä on paljon annettavaa ajankohtaiselle keskustelulle. Se, kuinka paljon päättäjät meitä kuuntelevat, voi olla toinen kysymys, mutta tällaisen tiheän historian hetkellä me olemme ajankohtaisempia kuin koskaan.”

Toimittaja:
Pia Sivunen