Yhteiskunnalliset aiheet näkyvät Tampere Film Festivalilla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Yhteiskunnalliset aiheet näkyvät Tampere Film Festivalilla

Tampere Film Festival on alkanut tänään. Viisi päivää kestävä tapahtuma tuo yhteen yli 30 000 elokuva-alan harrastajaa.

Festivaalien yhteydessä järjestetään kotimainen ja kansainvälinen elokuvakilpailu. Kotimaisessa kilpailussa nähdään dokumenttielokuvia ja suomalaisia lyhytelokuvia. Kilpailu on merkittävä alusta suomalaisille elokuvatekijöille. Festivaalin toiminnanjohtaja Juhani Alanen kertoo, että kotimaisissa elokuvissa nähdään yhteiskunnallisia teemoja.

”Esimerkiksi maahanmuuttotilanne oli selkeästi yksi isoista aiheista tarjottujen elokuvien keskuudessa”.

Vaikka suurin osa festivaalin lyhytelokuvista onkin ladattavissa netistä, vetää Tampere Film Festival silti yleisöä puoleensa.

”Paikalla on yli 700 vierasta, joista 150 on ulkomailta. Tapahtuma on hyvin kansainvälinen”, Alanen toteaa.

Toimittaja: Anniina Rimpiläinen