Yhä harvempi opiskelija keskeytti koulutuksen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Yhä harvempi opiskelija keskeytti koulutuksen

Koulutuksen keskeyttäneiden opiskelijoiden määrä väheni vuonna 2015, selviää Tilastokeskuksen koulutustilastoista.

Tampereen Yliopisto

Yhä harvempi opiskelija keskeytti koulutuksen

Tutkintoon johtavan koulutuksen keskeytti toissa vuonna reilu viisi prosenttia opiskelijoista. Keskeyttäminen väheni lukio-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksessa.

Miehet keskeyttivät koulutuksen naisia useammin lukuun ottamatta ammatillista koulutusta, jossa naiset keskeyttivät useammin kuin miehet. Eniten keskeytettiin luonnontieteiden koulutusalalla, matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla sekä luonnonvara- ja ympäristöalalla.

Väärä uravalinta lisää opintojen keskeyttämisriskiä. Nuoria tulisi ohjata realistisiin valintoihin paitsi peruskoulussa, myös ammattiopintojen aikana. Näin todettiin Opetushallituksen teettämässä seurantatutkimuksessa, jossa selvitettiin toisen asteen koulutuksen keskeyttämisen yleisyyttä ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Toimittaja: Alina Koskela

Teemat: