Vuoden journalisti tulee Tampereen yliopistosta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Vuoden journalisti tulee Tampereen yliopistosta

Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksessa opiskelleen Saarikosken mukaan Tampereen toimittajakoulutuksen työharjoittelujärjestelmä oli ratkaiseva hänen uransa kannalta.

Vuonna 2005 Tampereen yliopistosta valmistunut Laura Saarikoski on voittanut Vuoden journalisti 2016 –palkinnon.

”Pääsin jo ensimmäisen vuoden jälkeen toimitusharjoitteluun Helsingin Sanomille. Jäin sille tielleni ja suoritin loput opinnoista työn ohella.”

Tampereen toimittajakoulutuksesta Saarikoskelle jäi parhaiten mieleen erinomainen äidinkielen opetus. Saarikoski muistuttaa toimittajaopiskelijoita opiskelemaan monipuolisesti kaikkia aineita.

”Esimerkiksi koodaamista kannattaa opetella. Se toimittajan työ, mihin nyt lähtee valmistuttuaan, ei varmasti ole se, josta jää eläkkeelle. Opiskelijana tärkeää on kuitenkin myös elämästä nauttiminen ja kaljalla käyminen”, Saarikoski sanoo.

Bonnierin Suuri Journalistipalkinto 2016 –voittajat julkistettiin tiistaina 14. maaliskuuta. Muita palkinnonsaajia olivat Jani Halme Vuoden journalistisella teolla sekä Rebekka Härkönen Vuoden jutulla.

Toimittaja: Julia Ylä-Outinen

• Kuuntele tallenteitamme