Vuoden henkilökuva -palkinnon voitti Elias Lahtinen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Vuoden henkilökuva -palkinnon voitti Elias Lahtinen

Elias Lahtisen kuva on valittu vuoden henkilökuvaksi Kuvajournalismi 2016 –kilpailussa. Lahtinen opiskelee Tampereen yliopistossa visuaalisen journalismin maisteriohjelmassa. Aamulehdessä julkaistussa kuvassa on maahanmuuttajaperhe, jonka isä ei ole saanut oleskelulupaa Suomeen.

Elias Lahtisen palkittu kuva julkaistiin Aamulehden etusivulla 26. heinäkuuta 2016. (Kuva: Elias Lahtinen)

Elias Lahtinen kuvasi viime kesänä noin viisi juttukeikkaa, joissa esiintyi turvapaikanhakijoita. Kuvajournalismi 2016 –voittajakuvissa oli useampia kansainvälisiin ongelmiin liittyviä kuvia.

– Turvapaikanhakijat olivat eurooppalaisessa journalismissa yksi isoimmista aiheista. On hienoa, että se näkyy myös palkinnoissa, sanoo Lahtinen.

Kyseinen kuvauskeikka erosi muista pakolaiskriisiin liittyvistä juttukeikoista siten, että perheen tarina tuntui Lahtisesta suurelta ja selkeästi väärältä.

Muita Tampereen yliopistolla opiskelleita Kuvajournalismi 2016 –kilpailussa palkittuja kuvajournalisteja ovat Meeri Koutaniemi, Riina Rinne ja Ville Rinne.

– Kuvajournalismin opinnoissa on vahvasti läsnä journalistinen ajattelu ja etiikka, sanoo Lahtinen.

Toimittaja: Aliisa Ristmeri