Virgo juhlii syntymäpäiviään | Radio Moreeni 98,4 MHz

Virgo juhlii syntymäpäiviään

Tampereen Rollikkahallissa 20 vuotta sitten esitetty nuorisomusikaali Virgo oli 120 nuorta työllistänyt yhteistyöprojekti ja voimainponnistus, joka herätti laajaa huomiota. Opettajia ympäri Eurooppaa kävi tutustumassa Virgoon ja virgolaisiin, musikaali sai Tampereen ja Tammerkosken nuorkauppakamareiden Jussinhessu-palkinnon ja se valittiin Euroopan parhaimmaksi nuorison syrjäytymistä ehkäiseväksi projektiksi. Virgon synttäribileitä juhlitaan Tampere-talossa marraskuussa.

Virgolaiset tänään

Virgolaisia tänään, 20 vuotta Rollikkahallin esitysten jälkeen. Silloin esiintyjät muun muassa kiipeilivät korkeissa torneissa. Ainakin Sami Hintsanen väittää, ettei nykyään tahdo onnistua nousu keittiön jakkarallekaan. (Kuva: Pia Sivunen)

Virgon musiikki on Costello Hautamäen käsialaa, käsikirjoitus Heikki Salon. Musikaalin ohjasi Heikki Paavilainen. Useista sadoista kiinnostuneista valittiin mukaan 120 nuorta, joiden innostuksella ja kyvykkyydellä remontoitiin kaupungin venevarastona ollut Rollikkahalli, rakennettiin se teatteritilaksi 500-paikkaisine katsomoineen, pukuhuoneineen ja kahvioineen. Ja tehtiin Virgo, joka kertoo kahdesta tilasta taistelevasta nuorisojengistä, Larppaajista ja Rullareista, ja käsittelee aiheita nuorten maailmasta – oman paikan etsimistä, rakkautta, seksuaalisuutta ja päihteitä.

Virgo oli Tampereen teatterin, Tampereen kaupungin, Pirkanmaan Oppisopimustoimiston ja Hämeen työvoimapiirin yhteisprojekti, jonka tarkoitus oli työllistää 120 nuorta ja antaa heille mahdollisuus tutustua työelämään mielekkään tekemisen ja oppimisen kautta. Mukana olleille nuorille Virgo oli elämys, joka auttoi löytämään itsestä vahvuuksia ja taitoja, joille on sittemmin ollut käyttöä. Virgolaiset ovat sijoittuneet menestyksellisesti niin kulttuurin eri kentille kuin esimerkiksi markkinointitehtäviin ja lavastus-, valo- ja äänitöihin.

Virgolaiset kokoontuivat Tampere-taloon muistelemaan ja kertomaan tulossa olevista 20-vuotisjuhlista.

Toimittaja: Pia Sivunen

Kuuntele:

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4