Vapriikki kehittää kokoelmiaan Finlayson-yhteistyönä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Vapriikki kehittää kokoelmiaan Finlayson-yhteistyönä

Finlaysonin historia ja tuotanto tallennetaan jatkossa museokeskuksen tiloihin. Museokeskus Vapriikki ja Finlayson Oy ovat tehneet sopimuksen jatkuvasta yhteistyöstä.

Tulevaisuudessa uutta tuotantoa, materiaaleja ja valokuvia tallennetaan suunnitelmallisesti Tampereen museon kokoelmiin, jotka ovat jo nyt kansainvälisesti merkittäviä. Kokoelmissa on esimerkiksi tekstiilien tuotannossa käytettyjä vanhoja laitteita, valokuvia ja tekstiilinäytteitä.

Sopimuksen myötä Finlayson Oy avustaa taloudellisesti museoiden kokoelmiin liittyvää työtä. Uudenlainen yritysyhteistyö mahdollistaa osaltaan kokoelmatyön määrätietoisen jatkamisen ja monia uusia tekstiilikokoelmiin liittyviä palveluita.

Osana yhteistyötä kehitetään Finlaysonin digitaalista kuosipankkia, minkä lisäksi verkkoon koostetaan myös laajempi kokoelma.

Toimittaja: Anni Huttunen

• Kuuntele tallenteitamme