Valmennuskurssien määrää on lisätty viime vuodesta – lähiopetus edelleen suositumpaa kuin itseopiskelu | Radio Moreeni 98,4 MHz

Valmennuskeskus on lisännyt aloitusajankohtia tänä vuonna esimerkiksi lääketieteen valmennuskursseille. Pääsykokeisiin valmistautuvat valitsevat useimmiten lähiopetuksen ennen itseopiskelua.

valmennuskurssijuliste

Korkeakoulujen yhteishaun 2. hakuaika alkaa 15.3.2017. Valmennuskursseista suosituimpia ovat lähiopetuskurssit. (Kuva: Elina Ukkonen)

Valmennuskeskuksen asiakaspalvelupäällikkö Mari Haapaniemi kertoo, että Tampereella suosituimpia ovat oikeus-, lääke- ja kauppatieteen valmennuskurssit. Psykologian ja kasvatustieteen kurssien suosio on nousussa niin Tampereella kuin koko Suomessa.

Pääsykokeita varten valmentavaan lähiopetukseen on edelleen enemmän hakijoita kuin itseopiskelukursseille. Haapaniemen mukaan itseopiskelukurssin valitsevat usein ne, jotka asuvat eri paikkakunnalla tai joilla on jo perhettä tai ei ole aikaa osallistua lähiopetukseen.

”Lähiopetuksessa opiskelija motivoituu, ja myös muut kurssilaiset motivoivat”, sanoo Mari Haapaniemi.

Toimittaja: Ira Mellberg

• Kuuntele tallenteitamme