Uutissähkeet 17.3.2017 klo 17.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 17.3.2017 klo 17.00

Katusoraa puhdistetaan vappuun saakka Tampereen kaduilta. Tampereen kaupungin kunnossapito kertoo, että tähän mennessä kaupungin kaduille on levitetty noin 20 tonnia hiekoitussoraa. Hiekoitussoran määrä on tänä vuonna ollut ennätyksellisen suuri. Tällä hetkellä puhdistus sijoittuu keskustan alueelle ja tarkoitus on saada kadut putsattua viimeistään vappuun mennessä. Hervannassa ja Lielahdessa on vielä talviolosuhteet, joten katusoran kunnollinen puhdistaminen aloitetaan myöhemmin.

Tampereen ammattikorkeakoulu järjestää Drone osaaja –hankkeen. Hankkeen tarkoituksena on koota yhteen Pirkanmaan alueen drone-osaajat ja drone-toiminnasta kiinnostuneet yritykset, viranomaistahot ja oppilaitokset vahvistaakseen droneihin liittyvää osaamista. Droneilla tarkoitetaan kauko-ohjattuja, lentäviä kuvauslaitteita. Hankkeen avausseminaari järjestetään 26.4. Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Suomessa yöpyi tammikuussa yli 18 prosenttia enemmän ulkomaisia matkailijoita kuin vuosi sitten, kertoo tilastokeskus. Etenkin kiinalaisten määrä lisääntyi huimasti, mutta venäläiset ovat yhä ylivoimaisesti suurin turistiryhmä. Kiinalaisia yöpyi Suomessa yli 28 000 yöpymisvuorokauden verran, mikä on huimat 160 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016. Kiinalaisia matkailijoita kiinnostaa eniten Lappi, missä heillä oli miltei 16 000 yöpymisvuorokautta.

Lentoalalle 17. Maaliskuuta ilmoitetut työnseisaukset toteutuvat tänään tukilakkojen kera. Lentoalan työkiistaan ei saatu keskiviikon aikana sovitteluista huolimatta sopua. Finnair on perunut perjantailta yhteensä 90 lentoa, joista osa oli Tampereen ja Helsingin välisiä lentoja. Finnair pyytää asiakkaitaan saapumaan kentälle hyvissä ajoin perjantaina, sillä kentällä on odotettavissa ruuhkaa. Lentoasemalakko on tänään perjantaina klo 15 – 19 välisenä aikana.

Koulutuksen keskeyttäneiden opiskelijoiden määrä väheni vuonna 2015, selviää Tilastokeskuksen koulutustilastoista. Tutkintoon johtavan koulutuksen keskeytti toissa vuonna reilu viisi prosenttia opiskelijoista. Keskeyttäminen väheni lukio-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksessa. Eniten keskeytettiin luonnontieteiden koulutusalalla, matkailu-, ravitsemus- ja talousalalla sekä luonnonvara- ja ympäristöalalla.

Toimittaja: Lisa Kärnä

• Kuuntele tallenteitamme