Uutissähkeet 17.3.2017 klo 16.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 17.3.2017 klo 16.00

Tampereen raitiovaunutien rakennustyöt alkavat vähitellen näkyä Tampereen liikenteessä. Rakentaminen vie jalankulkijat ja pyöräilijät kiertoreiteille ensi maanantaista alkaen Hervannan valtaväylällä. Raitiotieallianssi alkaa maanantaina pidentää Turtolan alikulkusiltaa. Sillan rakennustyöt vaikuttavat kevyen liikenteen reitteihin Turtolan alikulun ja Sotilaankadun alueella. Työt kestävät arviolta 3-4 kuukautta.

Uusi asuinalue tuo koteja Nokian ydinkeskustan tuntumaan lähes tuhannelle ihmiselle. Pilaantunut maaperä on puhdistettava ensin kumista, sillä alueella on sijainnut Nokia-yhtiön kuminkaatopaikka. Alueelle mahtuisi kerrostaloja arviolta 10-15. Näiden lisäksi alueelle olisi tulossa rivi-, luhti- ja omakotitaloja. Hanke on merkittävä niin maankäytön kuin Nokian keskusta-alueen kehittymisen kannalta.

Katusoraa puhdistetaan vappuun saakka Tampereen kaduilta. Tampereen kaupungin kunnossapito kertoo, että tähän mennessä kaupungin kaduille on levitetty noin 20 tonnia hiekoitussoraa. Tällä hetkellä puhdistus sijoittuu keskustan alueelle ja tarkoitus on saada kadut putsattua viimeistään vappuun mennessä. Hervannassa ja Lielahdessa on vielä talviolosuhteet, joten katusoran kunnollinen puhdistaminen aloitetaan myöhemmin.

Suomessa yöpyi tammikuussa yli 18 prosenttia enemmän ulkomaisia matkailijoita kuin vuosi sitten, kertoo tilastokeskus. Etenkin kiinalaisten määrä lisääntyi huimasti, mutta venäläiset ovat yhä ylivoimaisesti suurin ryhmä. Kiinalaisia yöpyi Suomessa yli 28 000 yöpymisvuorokauden verran, mikä on huimat 160 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016. Kiinalaisia kiinnostaa eniten Lappi, missä heillä oli miltei 16 000 yöpymisvuorokautta.

Sarjakuva-Finlandian on voittanut Janne Kukkonen sarjakuva-albumillaan Voro – kolmen kuninkaan aarre. Voittajan valitsi muusikko A.W. Yrjänä. Voittaja julkistettiin Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa. Ehdolla oli yhteensä 65 albumia. Sarjakuva-Finlandia jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Janne Kukkosen ja A.W. Yrjänän ajatuksia kuullaan ajankohtaismakasiini Verstaassa heti uutisten jälkeen.

Toimittaja: Lisa Kärnä

• Kuuntele tallenteitamme