Uutissähkeet 17.3.2017 klo 15.00 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 17.3.2017 klo 15.00

Terhi Kiemunki eroaa Tampereen perussuomalaisista. Kiemunki on jättänyt eroilmoituksensa paikallisyhdistyksestä ja sen puheenjohtajuudesta. Puolue erotti Kiemungin helmikuussa. Perussuomalaisten listalla ollut Kiemunki on saanut sovittua yhdistyksen yhteisen vaalikampanjan kuviot valmiiksi ja aikoo viedä kampanjan loppuun saakka. Asiasta uutisoi ensimmäisenä YLE Tampere.

Tampereen raitiovaunutien rakennustyöt alkavat vähitellen näkyä Tampereen liikenteessä. Rakentaminen vie jalankulkijat ja pyöräilijät kiertoreiteille ensi maanantaista alkaen Hervannan valtaväylällä. Raitiotieallianssi alkaa maanantaina pidentää Turtolan alikulkusiltaa. Sillan rakennustyöt vaikuttavat kevyen liikenteen reitteihin Turtolan alikulun ja Sotilaankadun alueella. Työt kestävät arviolta 3-4 kuukautta.

Lentoalalle 17. Maaliskuuta ilmoitetut työnseisaukset toteutuvat tänään tukilakkojen kera. Lentoalan työkiistaan ei saatu keskiviikon aikana sovitteluista huolimatta sopua. Finnair on perunut perjantailta yhteensä 90 lentoa, joista osa oli Tampereen ja Helsingin välisiä lentoja. Finnair pyytää asiakkaitaan saapumaan kentälle hyvissä ajoin perjantaina, sillä kentällä on odotettavissa ruuhkaa. Lentoasemalakko on tänään perjantaina klo 15 – 19 välisenä aikana.

Sarjakuva-Finlandian on voittanut Janne Kukkonen sarjakuva-albumillaan Voro – kolmen kuninkaan aarre. Voittajan valitsi muusikko A.W. Yrjänä. Voittaja julkistettiin Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa. Ehdolla oli 65 albumia. Sarjakuva-Finlandia jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Janne Kukkosen ja A.W. Yrjänän ajatuksia kuullaan ajankohtaismakasiini Verstaassa klo kuudentoista uutisten jälkeen.

Joukko keskustan kansanedustajia kapinoi alkoholilain uudistusta vastaan. Kansanedustajat torjuvat ehdotukset limuviinojen tulosta kauppoihin ja kaupassa myytävien oluiden alkoholipitoisuuden korottamisen. Kannanoton on allekirjoittanut 28 kansanedustajaa, joista 15 on pääministeripuolue keskustan edustajia. Allekirjoittajien joukossa on kansanedustajia kaikista eduskuntapuolueista perussuomalaisia lukuun ottamatta.

Toimittaja: Lisa Kärnä