Uutissähkeet 16.3.2017 klo 17 | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uutissähkeet 16.3.2017 klo 17

Tamperelainen Hallilan päiväkoti on kokeillut lasten osallistamista päiväkotitoimintaan tekemällä viikon ajan lasten ideoimia asioita. 5-vuotiaille järjestettiin kysely päiväkodin tekemisestä. Kyselyn perusteella suunniteltiin viikon toimintaa. Hallilan päiväkodin varajohtaja Maria Eskolan mukaan päiväkodissa pyritään lisäämään lasten osallisuutta ohjelman suunnittelussa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Tampere Kuplii Goes Academic -sarjakuvaseminaari juhlii 10-vuotista historiaansa. Juhlavuoden seminaarin esitelmät keskittyvät suomalaiseen sarjakuvaan ja sen ilmiöihin. Aiheina ovat muun muassa metallimusiikki sarjakuvissa sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen teemat. Seminaarissa jaetaan Sarjakuva-Finlandia-palkinto. Tapahtuma järjestetään huomenna Tampereen yliopistossa klo 11–17.

Särkänniemen historian korkein ja nopein huvipuistolaite pystytettiin eilen. Kova tuuli viivästytti laitteen kokoamista iltapäivästä myöhälle iltaan. Laite saatiin Särkänniemessä valmiiksi kymmenen aikaan illalla. Hype-vuoristorata on noin 45 metriä korkea ja sen nopeus yltää jopa sadan kilometrin tuntinopeuteen. Hype avautuu Särkänniemen asiakkaiden käyttöön ensi kesäkuussa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Suomen tulli epäilee laajaa veropetosta alkoholin myynnin verkkokaupassa Virosta Suomeen. Vältettyjen verojen määrä nousee jopa yli 1,5 miljoonaan euroon. Tullin mukaan kahdesta Viroon perustetusta verkkokaupasta on myyty muun muassa alkoholia ja savukkeita Suomeen. Törkeästä veropetoksesta ja törkeästä alkoholirikoksesta epäillään verkkokauppojen taustalla toimineiden yritysten suomalaista vastuuhenkilöä.

Siitepölykausi on alkanut Suomessa. Lepän ja pähkinäpensaan kukinta on alkanut ja siitepölyä on ilmassa kohtalaisia määriä. Turun yliopiston aerobiologian yksikönjohtaja Annika Saarto arvioi, että koivun kukinta on tänä keväänä edellistä vuotta heikompaa. Viimeisten vuosikymmenten aikana siitepölylle altistuminen on kuitenkin kasvanut. Ilmaston lämpenemisen seurauksensa siitepölykaudet ovat pidentyneet ja siitepölyn määrä lisääntynyt.

Toimittaja: Elina Ukkonen

• Kuuntele tallenteitamme